Известие

Collapse
No announcement yet.

Ауспух

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ауспух

Имам следния въпрос наложими се да сваля ауспуха понеже вместо катализатор имам заварена тръба беше се скъсала та се наложи да се заваря.Въпроса ми е на ауспуха точно преди тази тръба има някъкъв датчик който се завива в самия ауспух за какво служи той?
    -------------------------------
    ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
    ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Предполагам говориш за ламбда сондата. Не пипай, че е 180 кинта грубо.
    Arena Coast Customs

Comment

незнам дали е тя но представлява едно като тръбичка с 4 кабела и се завива с гайка към тръбата на ауспуха точно преди катализатора. свалих я понеже нямаше как да извадя ауспуха но след като я сложих колата си върви нормално

Comment

Това е ламбда сондата, а щом няма разлика в работата на мотора след като си я свалил, значи отдавна не работи. Трябва ти нова, двигателя ще си промени работата и най-вече разхода в положителен аспект, след като я смениш. Успех!!
        In God we trust, all others pay cash.
        Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
        Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Колкото и да е положително да се повлияе разхода докато се избие самата сонда има бая да се покара.
          Mitsubishi L200 2.5D (115 hp)
          Alfa Romeo 156 2.4 jtd (136++hp)

Comment

Ако аз не съм объркал нещо с четеното, колегата каза, че след като е сложил отново ламбдата, колата си е била както преди. Тоест всичко е ок, май
            146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

да както преди си е дори върви повече защото като се замисля бая време съм я покарал със скъсана тръба и шума беше като на трактор ама аз си мисля че това е защото няма катализатор но ... се оказа друго, ако има проблем в ламбда сондата няма ли да свети нещо на таблото ?

Comment

Първоначално публикувано от bobi_kz Покажи съобщение
                да както преди си е дори върви повече защото като се замисля бая време съм я покарал със скъсана тръба и шума беше като на трактор ама аз си мисля че това е защото няма катализатор но ... се оказа друго, ако има проблем в ламбда сондата няма ли да свети нещо на таблото ?
                Само лапмата на резервоара...
                145 QV ex.
                146 Boxer TOTAL ex.
                147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Ламбда сонда

Лампата на таблото няма да ти светне ако не ти работи сондата. Най-добре я замери.
                  ALFA ROMEO 145 1.4TS 2000 г.

Comment

Тя колата си върви добре мисля засега нищо да не пипам. Беше ми интерестно да разбера ква е тая джаджа вече знам че е ламбда сондата това ме интересуваше засега колата върви добре дано така да е и занаред. Благодаря ви за мненията

Comment

Working...
                    X